Novi Sad
23.03.2011.
12:53 > 09:13
Učenički parlamenti juče nisu doneli odluku o načinu na koji će izraziti nezadovoljstvo zbog posledica štrajka i nadoknade časova subotom.    
  • Young

    25.03.2011 19:08
    @ Наташа- Zar je stvarno toliko bitno da li je napisao ''djak generacije'' ili ''djak godine'' kad smo si shvatila sta je zeleo da kaze?!

    @Www- Samo se ti PUTAJ,ponosu! Pretpostavljam da medju ''starije i gluplje'' ubrajas i samog sebe, i zelim da te podsetim da i ti imas roditelje kad tako smelo vredjas nase!!! Hvala na gratisu, ali nije mi potreban jer mi ni spas,takodje,nije potreban!
    P.S. Nije samo ulica nasa-svet je nas! ;)
  • G

    25.03.2011 17:10
    @Sutra svi na ulicu! - evo ja se slažem da im se poveća (nebitno da li ima ili ne). Ako se i vi složite da svaki profesor koji je uzimao novac za privatne časove, a nije izdavao za to račun i plaćao porez u državnu kasu - istu tu kasu iz koje sada traži više novca, bude umesto povećanja plate momentalno poslat na izdržavanje 40 godina robije.
  • nstehnol

    25.03.2011 11:39
    Podrška
    Podrška srednjoškolcima od studenata!
  • bns

    25.03.2011 10:05
    Ako deca viču: "Kosovo je srce Srbije!", zašto se to karakteriše kao desni ekstremizam? Ovde je neko opasno pobrkao lončiće.
  • 25.03.2011 08:44
    Ceo Beograd je zasut bilbordima jednog privatnog fakulteta. Osim činjenice da je čudno da jedan relativno "mlad" fakultet ima toliko novaca za reklamiranje, interesantno je još samo par detaljčića:
    1.Ministar prosvete "tezgari" na ovom fakultetu!
    2.Na panoima piše: "ZAVRŠI OVAJ FAKULTET I PALI!"
    Toliko o misiji i viziji ovog ministarstva.
  • Sutra svi na ulicu!

    25.03.2011 01:32
    ukupno 97.820 prosvetarskih plata
    Čitam kako partijski vojnici i miševi pišu da država jednostavno nema para. Uzeo sam kao okvirnu cifru prosvetarske plate 350 €

    30.000.000 € za vladin avion - 85.000 prosvetarskih plata!

    3.000.000 € za pomoć SPC - 8.500 plata!

    1.000.000 $ za Miladina - 2.000 plata!

    620.000 € za Tadićev Mercedes i još dva po 30.000 za pratnju - 1.900 plata!

    40.000 € za portrete u skupštini - 110 plata!

    84.000 € godišnje za stan u Parizu - 240 plata!

    25.000 € za Dulićev sajt - 70 prosvetarskih plata!

    30% povećanje plate policiji.

    Spisak je poduži. Ima para, ima...
  • učenik

    24.03.2011 21:22
    Rešetke su na svakoj
    @ Ma Marjan, nisi jedini.
    Znanje od kog se može živeti nije nedostupno, samo svi gubimo vreme u institucijama sistema (čak ih i vladari tako zovu) jer nas zatvore dok smo još deca.
    12 godina da bih naučio da čitam/pišem i sabiram.
  • Mallena

    24.03.2011 18:35
    Gdine Trivun
    Gdine Trivun, nemam nista protiv da se bore za svoje plate, naravno da svi treba to da uradimo, ali sigurno ne preko nasih novcanika. Sve nas to kosta, a mislite da oni razmisljaju o tome. Pri tome, u mojoj porodici su skoro svi prosvetari i znam o cemu govorim. A Vas pitam - da li ste vi ozbiljni kada kazete da neko strajkuje u privatnoj firmi? Iz koje ste vi bajke izasli? Ili postoje takve firme, pa nam kazite da ih svi zajedno pohvalimo.
  • наташа

    24.03.2011 10:48
    Е мој "мамарјане", (ма шта то значило). Не постоји "ћак године" већ "ћак" генерације. Изгледа да не знаш ни за шта си био кандитован ако је то уопште тачно. Изашао си из школе пре осам година - није требало да те пусте.
  • vp

    24.03.2011 09:17
    @mamarjan - "a uz mene je ostalo to što sam naučio kući"!!!
    Ti si stvarno uzalud išao u školu. Nadam se da si sada "kod kuće", kao bi trebalo a skoro da tu možeš i da ostaneš. Ni znanje ne može biti "uz nekog". Vreme ti je prošlo a malo je ostalo.
  • Paramecijum

    24.03.2011 09:15
    Baš razmišljam o svemu što ovde čitam i zaključujem: bez obrazovanja, ostaćete sluge, robovi i topovsko meso. Bez obrazovanja ste osuđeni na manipulaciju, siromaštvo i zlostavljanje. Bez obrazovanja, sledi vam ulica, zatvor i pokretna traka, gde ćete raditi jer ste jeftiniji od robota. Bez obrazovanja u današnjem svetu - ne postojite! To su znali naši preci i pre dvesta godina, pa su slali decu da se obrazuju, da ne bi bili ničiji robovi i da bi obezbedili napredak i sebi i potomstvu. Zašto su naši preci bili pametniji od nas? Ko je nama isprao mozak? Kad smo to mi zaboravili da ćemo PROPASTI ako nam i deca i njihovi roditelji ostanu ovakvi kakvi se na ovom sajtu pojavljuju?
  • mamarjan

    24.03.2011 07:47
    Srednje škole...
    Na žalost, ja sam uz srednjoškolce, iako je prošlo već 8 godina od kada sam izašao iz jedne. I ne mogu da je pohvalim. To nije bilo učenje. To je bilo gubljenje vremena, iako sam bio jedan od četvoro kandidata za đaka godine i išao na takmičenja iz stručnih predmeta. Ne mogu da kažem da sam nešto jako vredno tamo naučio. To je zatvor za decu, eto, čak su ih i zaključali, da ne izađu napolje. Da sam znao kako će biti, upisao bi srednju vanredno i naučio sve iz knjiga. Ovako sam izgubio četiri godine najboljeg dela života, od tada uglavnom sve zaboravio, a uz mene je ostalo to što sam naučio kući ili u biblioteci dok sam čekao autobus posle škole i časove pre škole.

    Ne znam kome je palo na pamet da deca ili mladi mogu da sede u učionici 12 godina i da slušaju par ljudi kako pričaju o stvarima koje ih verovatno i ne interesuju. I da iz toga izađe nešto korisno. Kakav gubitak vremena. I na kraju dobijete ljude (pošto jelda onda već imaju 18 godina) koje ništa ne interesuje.

    Razmislite o tome.
  • 24.03.2011 07:38
    1
    Komentarise se da prosvetnim radnicima ne treba plati njihov rad jer su deca nepismena,sto je apsolutno tacno, stim da je to njihova greska. Opet se vide posledice, a uzroci!
    Danas ni jedan prosvetni radnik NE MOZE i NE SME da objektivno i jasno kaze roditelju da njegovo dete NE ZELI da UCI, da REMETI normalan tok nastave, jer tada neki roditelji pocnu da vredjaju prosvetare, da traze veze i vezice kako bi njegovo dete proslo razred,pocne se na sav glas kritikovati prosvetni radnik a zavisno od mentalnog sklopa i opsteg obrazovanja-kulture takav mu je irecnik..potom, kada je u zadnjih 20 god. neki ministar prosvete se konsultovao o skolskom programu nastave sa svojim kolegama!?
    P.S. nisam prosvetni radnik, nego roditelj cija su deca davno isla u skolu, sreca pa su je zavrsili u zadnjem momentu dok se cenilo znanje i osnovna merila morala jos bila prisutna
  • 24.03.2011 07:22
    1
    Ne znam da li ministar prosvete cita komentare gradjana.Po svoj prilici nema volje da procita "beznacajnost komentarisanja" gradjana koji su za red i ucenje gradjana, koji cene znanje i strucnost kako kod predavaca,tako i kod ucenika...vodecu vlast, takodje ne interesuje sta gradjani misle, jer i sama vlast je ogrezla u svemu sto je lose, i shodno tome, tako nam se formira mlada generacij.Resenja za sve probleme postoje, samo sto u ovakvim slucajevima je vrlo tesko doci do resenja na bolje, jer tada treba da postane pravi haos kako bi se potom sve dovelo na svoje mesto.Takva resenja su uvek bolna i tragicna,sto naravno nije dobro.
  • Momir

    24.03.2011 06:58
    PETICIJA
    Ocigledno da je sistem obrazovanja u Srbiji propao. To su rekli nastavnici, ucenici a cekaju se roditelji da daju zavrsnu rec. Ja sam za da se mi roditelji organizujemo i napravimo peticiju kojom cemo zahtevati da se ovo UZASNO stanje zavrsi. Kao prvo neka naprave skolski sistem po uzoru na istocne narode, NE TREBAJU NAM BUBALICE koji recituju glavne gradove sveta NEGO NAM TREBAJU EMOTIVNO ZDRAVI I FUNKCIONALNI LJUDI. Deca na primer na Tajlandu prave robota u osnovoj skoli, zabavno im je i nesto nauce a nasa vuku te torbetine, zevaju na casovima od dosade i tamo su gde smo i mi bili, samo je jos gore.
  • studentkinja

    24.03.2011 00:45
    Sramota me je drzave u kojoj zivim.
  • daca

    23.03.2011 21:09
    nema nam spasa
    Za zemlju Srbiju nema svetla na kraju tunela. Kakvi profosori, takvi djaci.
    Kad moj tinejdzer kaze, mama smaras, ja kazem znam i nastavljam da smaram. Ali se iskreno nadam da mu nece pasti na pemet da pravdu /problematicnu/, isteruje na ulici.
    O pravopisu, ovom prilikom ne bih!!!!
  • Gagy

    23.03.2011 21:00
    To profe carevi!Ide opet strajk od petka nema skole ne radi se!Ne slusajte smarace sa ovog sajta i ne dajte se mi smo uz vas.I mi cemo na ulicu na strajk!!!
  • www

    23.03.2011 19:29
    @Young
    O, ne, MENI nije nikakav problem da shvatim šta vi hoćete. Putam se samo da li ste VI to shvatili... A zanimljivo mi je i to da si bio tako ponosan na svoj tekstić, a da te čak ni ne zanima u čemu si pogrešio. Ako te ipak bude zanimalo, rado ću ti objasniti. A do tada, evo nečega gratis: samo učenje može da vas spase! To je jedini način da se izvučete iz bede u koju su vas uvalili stariji i gluplji od vas. Ako budete urlali po ulicama gluposti koje uopšte ne razumete, jedino što ćete postići je da budete GORI od vaših roditelja. Da li ste sigurni da to želite? Pogledajte svoje nastavnike: da li STVARNO želite da budte gori od njih? Ako želite, samo napred: ulica je vaša!
  • Anja

    23.03.2011 19:22
    Neko ko je maloletan nema sta da radi na protestima bilo kakve vrste! Takve stvari se trebaju resavati razgovorom sa roditeljima, pa da oni protestuju umesto njih i da roditelji brane njihove interese. Na ovom primeru se samo vidi koliko je ova drzava propala. Srednjoskolci "resavaju" probleme, jer oni NECE SUBOTOM DA IDU U SKOLU! Briga njih sto se u toj skoli nista korisno ne uci, bitno da se subotom odmaraju. Roditelji ih brane, prosvetari brinu svoju brigu, ministarstvo niciju.... Uzas!!! Moje osnovno skolovanje je proteklo isto tako u strajkovima, iz skole smo izasli potpuno neobrazovani, sto je zabrinjavajuce, al mi nismo ni roditeljima smeli da spomenemo da nam se ne svidja sto moramo da odradjujemo. Izmedju ostalog je i to problem sto danas deca ni roditelje ne postuju. Obracaju im se sa: CALE, KEVO, MATORI...Oni su glupi, nemaju pojma, uzasno ih smaraju... Niko vise ne razgovara, pa i ako deca treba da budu ta koja ce pokrenuti nesto, neka uhvate roditelje za rukav pa zajedno sa nastavnicima i profesorima na kulturne proteste
  • Young

    23.03.2011 15:36
    @Www
    Ko zna da li si ti uopste zavrsio/la OSNOVNU skolu-kao prvo! A kao drugo,mi smo ovde da iskazemo svoje misljenje napisali to pravopisno ili ne, ko je dovoljno pametan shvatice sta smo zeleli da kazemo sa zarezom il bez, naj sa pridevom ili bez.
  • @Anonimus - 1

    23.03.2011 15:29
    Smaras i vredjas.Sta ti znas ko smo mi i sta znamo i sta mislimo.Takvi kao ti tuku svoju decu i kad im ne kazu dobro jutro.
  • Mlađa

    23.03.2011 15:09
    To su opasna deca a nasilje je navika... Ajte molim Vas, pa zar niko ne zna šta tu decu muči???
    Ali deco vaše je da učite a sa ovim bitangama treba mi odrasli da se izborimo. U šta smo se pretvorili kad se naša deca bune pre nas? Mladelački optimizam ili možda malo čestitiji i manje iskvareni mladi ljudi? Odgovor ne znam ali mi se čini da bi mogli malo više da naučimo od tih mladih ljudi.. Prosto mi je neverovatno da je Srbija došla do stanja u kome i deca štrajkuju i to pre svojih roditelja? Radim kod privatnika pa sa moje tačke gledišta protest prosvetara izgleda neopravdan ali kad bi svi ustali i zajedno se izborili protiv ovih bitangi u foteljama možda bi i bilo bolje... -jer nikada nije bilo gore!
  • G

    23.03.2011 12:59
    @Ucenica saobracajne skole - neko ko skandira pomenutu parolu, je veoma očigledno izrazito poremećen sa elementima kriminalne devijacije, i zatvor naspram "pojačanog roditeljskog nazora" (što u stvari ne znači ama baš ništa) je jedino rešenje, i možda i poslednja šansa da se isti izvede na pravi put, da mu se bukvalno na SILU usadi u glavu razlika između dobrog i lošeg, kako isti za nekoliko godina ne bi, u skladu sa svojim uverenjima, prešao na konkretne kriminalne postupke.
  • 23.03.2011 11:35
    1
    Ja sam jedan od roditelja koji uci od svoje dece a to su savremena sredstva komunikacije, savremena tehnologija i sve sto u moje vreme nije bilo, mene UCE MOJA DECA, ja njih ucim-nekada i sada O OSNOVNIM VREDNOSTIMA ljudskoga roda, ucim da ne mrze i da svakodnevno uce, a odrasli su ljudi, od OVE DECE sta uciti, nepristojnosti,nekulturi, drskosti, pijanjcenju,neradu,nepostovanje ama bas nicega, da ucimo o MRZNJI, BAHACENJU,da postanemo MUTAVA NACIJA,potom da nam se recnik svede na bednih 5O reci i to psovki...hvala lepo to nikome ne treba da je uzor i na kraju krajeva da ucimo da smo BESNI i da pre podne mrzimo sami sebe a posle podne ceo svet, NE HVALA
  • ANA

    23.03.2011 10:59
    OVDE IMA I ONIH KOJI GLEDAJU TUDJE PRAVOPISNE GRESKE A NEVIDE SVOJE ZATO NAM JE TAKO U DRZAVI NISMO OVDE DA BI NAM NEKO BROJAO GRESKE NEGO DA DECI DAMO PODRSKU
  • Boxer Telep

    23.03.2011 10:37
    ajde vec skinite se matori smarate bre kraja nema
  • Andro

    23.03.2011 10:31
    Ovaj...
    Izvin'te, al' ja i dalje ne razumem kakve veze đački protest ima sa Kosovom i Srebrenicom? Nek' mi neko objasni, da razumem, kao da sam prvi razred.
  • ana

    23.03.2011 10:10
    podrska ucenicima i djacima
    Deca treba da strajkuju a mi roditelji da im se pridruzimo.Nastavnici treba da dobiju vece plate posto su oni sve nas ucili pa bili mi inzinjeri ili zidari.Zato narode naucimo nesto od ove dece izadjimo na ulice i trazimo svoja prava dosta su nas gazili vreme je da im se zestoko usprotivimo zato svi na ulice
  • www

    23.03.2011 09:37
    @Young
    Potpuno je neverovatno da ti ni ne znaš da si napravio u to malo teksta bar pet grešaka!
    Zaista je nezamislivo da su svi ovi nepismeni ljudi uopšte stigli do srednje škole! A onda ona mama koja piše "naj" odvojeno od osnovne reči! Užas! To su žrtve svih prosvetarskih štrajkova, i onih iz devedesetih, i ovih sada. Zanimljivo je u školi u koju ide moje dete: tamo su najbolji profesori protiv štrjka. Do sada su bili u manjini - baš čudno! Za štrajk su oni od čijih časova niko nikad nije imao koristi. Uvek sam za to da se podrže štrajkovi radnika i svih koji se bore za svoja prava, ali, samo pod jednim uslovom: DA SE PROBERE ŽITO OD KUKOLJA!!!!
  • Просветар

    23.03.2011 09:36
    Нисмо ми смислили пројекат накарадног закона и замрзавања плата, нисмо ми хтели да нам не исплаћују отпремнине и јубиларне награде, нисмо ми тражили да нам из просветног буџета поклањају уџбенике, који не могу да се користе наредне године, нисмо ми смислили накарадне реформе гимназија и средњих школа и пропустили прилику да добро реформишемо основношколски систем, нисмо ми запослили толике рођаке и пријатеље у време кад треба да се рационализује школски систем, нисмо ми уписали толике ученике преко везе у престижне средње школе, иако ту по бодовима никако не би смели бити, нисмо се ми окренули против струке коју представљамо... Ми је само бранимо од кукоља који би да буде у просветарском житу. Дакле, драги родитељи и колеге-родитељи, дођите у петак да демонстрирамо против највеће препреке на путу наше деце и наших ученика ка правој школи - против министарства пуног непросвећених и незнања, на чијем је челу - ДР коме се ни Нушић не би могао довољно подсмехнути!
  • 23.03.2011 09:26
    1
    Batina, mlacenje itd, nije pedagosko sredstvo vaspitanja, uvek ima ali... s tim sto policija treba tako da VASPITAVA i ostale koji SIRE MRZNJU,fasizam,nacionalizam, jer ova deca-ucenici su POSLEDICA losega uticaja DRZAVE na RODITELJE a roditelji opet lose uticu na sopstvenu DECU,te su
    DECA=PRODUKT DRZAVE, a policija radi po naredjenu...ko razume shvati ce
  • Тривун

    23.03.2011 08:57
    @Mallena
    Госпођо Mallena, просветари штрајкују зато што су им плате мале. То што је ваша још мања а радите више је разлог да и ви штрајкујете. Ако не смете и плашите се бар пустите остале који могу да се боре. Што се тиче вашег детета, сигурно вам није у интересу да му предају слабо плаћени наставници.
  • Lady PsihoWog

    23.03.2011 08:43
    koYe ste wi svi legende weze nemate pogubljeni ste cim was je keWa rodila.sta was boli ocemo li mi u skolu ili napolje bolje gledajte u profane kakwi su Yadni i glupi zato i strikeyu stalno a posle ih zawrnu za lowu mi wam bar ne trazimo pare samo nas wec jednom pustite da UZIWAMO U ZIWOTU KO I WI STO STE EEEEJJJJ!!!
  • 23.03.2011 07:45
    ne treba da je sramota prosvetare, nego DRZAVU,MINISTRA prosveta, da e pameti pa svi da strajkuju, ali nisu svi za fasisticke parole i eto nema strajkova, a deca, da li su to deca, a pogotovo iz Saobracajne skole da li ucenici ili prosvetari, sve zavisi kakva je situacija

    Izvinjenje ucenicima kojima je stalo do znanja,kao i profesorima koji se trude da nauce ucenike i stvore od njih normalne mlade ljude
  • ddd

    23.03.2011 07:44
    prava adresa ministarstvo
    Zakuvalo se oko učenika i profesora a ustvari su i jedni i drugi u pravu, ma da na obe strane ima i nepismenih i vandala i onih koji samo otaljavaju svoj posao. Već godinama roditelji dece iz svih škola plaćaju privatne časove kako bi deca stekla potrebno obrazovanje (za većinu dece i za sve ocene od 2-5)što samo govori da u kompletnom sistemu obrazovanja jako smrdi. Mislim da su za sve ovo što se događa najkrivlji MINISTARSTVO i VLADA jer oni upravljaju i oni jedini dobijaju previsoke plate za nikakav rad. A profesori i đaci su na gubitku jer prvi imaju (relativno) male plate a drugi dobijaju jako nizak nivo obrazovanja. Ustvari, posledično smo mi kao društvo na najvećem gubitku jer nam iz škola uglavnom izlazi loše obrazovana omladina.
  • 23.03.2011 07:38
    1
    E deco, vase OBAVEZE su, da ucite, da dolazite u skolu, da cenite svoga predavaca, da ZNATE citati i pisati na prvom mestu, da postanete normalni i razumni ljudi, da se NE DROGIRATE da NE PIJETE, da NE PLJUETE po ulici, da NE URLICETE po ulici, autobusima, da NE PISETE fasisticke grafite...
    VASA prava ucenici su da UKAZETE koji profesor NE predaje dobro,da UKAZETE koji profesor prima mito za bolju ocenu vasega kolege , jer VI najbolje znate koliko ko ima znanja... da OBRAZUJETE svoje roditelje ako nisu dobolno obrazovani..jeste miozda staromodno ali tacno, zbog takvih vrednosti ostale drzave u Evropi napreduju, da nije tako ne bi imali naveci % odlaska nase omladine vani
  • 23.03.2011 07:06
    13
    Мислим да на децу нетреба бацати дрвље и камење.Деца су то видела и научила и чула преко средстава јавног информисања,од разноразних отпораша и којекаквих уличара.А децу тући,иѕвините нема право нико па ни полиција.Док они млате децу за то време њихови миљеници у сред центра отимају ташне од жена и туку их,а оштећенима се говори да те битанге нико несме да бије јер ће одговарати.Све то има везе...
  • @Berolina

    23.03.2011 06:57
    Srednja skola NIJE obavezna skola, pa prema tome, u cemu je problem?
    U privatnoj skoli, gde platis odredjene usluge, mozes i da zakeras od skole, sta ti je volja... Da li si ti svesna sta si rekla, iako si u nasim uslovima u pravu. Mozes da zakeras koliko hoces. Dvojka kosta toliko, a trojka malo vise. Petice vam i ne trebaju, jer to je za strebere. Jadma li je majka koja vas je tako usmerila. Iako sve ce to doci na svoje.
    Ceo problem u radnim subotama se svodi na obaveznosti. Dolazite ako hocete, program ima da se izgura, gradivo mora da Vam se ispredaje, vezbe odvezbaju, a vi dragi pametni mamini ili u skolu ili pred kockarnicu. Ko da vam bira vasu sudbinu nego vi sami. Kad mozete na privatne casove u svako doba, pa i subotom, sto je problem da odslusate nastavu subotom u redovnoj skoli? Valjda ce vas ovi brizni roditelji koji i ne znaju gde su im deca (pogotovu nocu u periodu od 23 do 05) pustiti da odete u skolu, ako vas petkom i subotom pustaju da idete po kaficima.
  • 23.03.2011 05:53
    a parole:
    "noz, zica, srebranica" sto su ih skandirali?!
  • 23.03.2011 01:10
    Velika je sramota sto policija bije ucenike - to je duznost nastavnika.
    Ta stara pedagoska metoda je, nazalost, iskorenjena stupanjem na snagu novih evropskih vrednosti.

    I naravno da deca nisu kriva, krivi smo mi "matorci" sto smo dopustili ovim bitangama na vlasti da nas dovedu u ovu poziciju. Kako mozemo ocekivati da se oni ponasaju bolje, kad za bolje ne znaju.
  • FUCKER

    22.03.2011 23:25
    KAKVA SUBOTA
    AKO SE BUDE ISLO SUBOTOM ONDA SVI NA PROTESTE STO ZBOG NJIH DA PLACAMO CEH !!
  • Sale

    22.03.2011 22:38
    Laganooo :)
    Ma neka oni strajkuju koliko hoce, samo ja necu da mi se skrati "Letnji Raspust" zbog strajka, za koji zivim cele godine! :)
  • Remorker

    22.03.2011 22:21
    1. Maloletnim ucenicima je mesto u skoli
    2. Uciteljima je mesto u skoli da paze na maloletne ucenike
    3. Roditelji tih ucenika treba da su na radnom mestu i da zaradjuju za zivot.
    E sad, roditelji ne rade ,prema tome nema se para ni za ucitelje.
    E sad, ne razumem ni to, odakle para za poslanike i razne ministre, funkcionere.
    A tek mi nije jasno ,kako to da u ovoj banana drzavi, jos niko nije izmislio da proglasi skolu javnim preduzecem(!),kao recimo "Informatika" ili RTS ,pa da se mora placati hteo ne hteo. Pa bi ucitelji imali plate kao poslanici, radili ne radili, a roditelji neka se snalaze.
    A opet nejasno mi je zasto MI kao roditelji dozvoljavamo svih ovih godina , ovu farsu od strajka nastavnika, Zar nama nije tesko!
  • Young

    22.03.2011 22:18
    Ajde nemojte smarati!
    Vi se tu pravite pametni,a pamet vam izvire na sajtu...dajte molim vas! Preispitajte se, svega vam!! P.S. Anonimusu, jesi nasao meni neku gresku, kojim slucajem?
  • Mallena

    22.03.2011 22:09
    Ako je i od prosvetara - previse je...
    20 godina radim u privatnim firmama. VSS, 8 sati minimum radno vreme. Dve nedelje godisnjeg odmora. Pitam sve strajkace iz prosvete - zasto ne promenite posao? Ja treba da placam zenu koja je sa mojim prvakom jer nema nastave ili je skracena? A moja plata je kao njihova. Mene moje dete vidi uvece, a njihova njih? Hajde, prosvetari, malo nam svima ponestaje strpljenja za vas...
  • sramota

    22.03.2011 21:35
    sramota je da policija tuce ucenike !!!
  • Roditelj

    22.03.2011 21:22
    Deca uvek ispaštaju
    Strašno je to što rade prosvetari,svake godine oni štrajkuju da im se poveća plata,a deca naj više ispaštaju pa i mi roditelji zajedo sa njima.Pa pobogu svi smo mi zaposleni i imamo male plate, a još od te bedne plate moramo da plaćamo deci privatne časove da bi nešto naučili ili pored našeg posla treba da radimo i njihov posao kad dodjemo kući jer oni naravno otaljaju svoje.Napali ste na tu decu koja naj više ispaštaju u celoj ovoj priči i odmah ih prikazali kao huligane, sramota ,,PROFESORI TREBA DA SU IM UZOR".
  • Ucenica saobracajne skole

    22.03.2011 21:15
    @G
    Nismo tada protestvovali jer nismo mislili da ce ovaj strajk potrajati 2-3 meseca. I ranijih godina bilo je strajka, ali nije ovako dugo trajalo. A te osobe sto su vikale "noz zica" itd. me ne zanimaju, ja to nisam govorila. Naravno da se ne slazem sa time da se pevaju i vicu gluposti koje nemaju veze sa poentom protesta, ali zatvor, stvarno preterujete.
  • R

    22.03.2011 20:55
    Klinci - slinci
    Sledi strajk dece iz predskolskih ustanova jer nece da spavaju!
  • G

    22.03.2011 20:43
    @Ucenica saobracajne skole - da li ste isto tako organizovali proteste za vreme štrajka prosvetara, ili tada niste bili "na gubitku"? Prosvetari treba da odgovaraju za to što su odbili da drže nastavu, a vi treba da odgovarate ako ste vikali parole tipa "nož žica", i to momentalnom zatvorskom kaznom.
  • -.-'

    22.03.2011 19:53
    Stvarno nije u redu da vredjate nas djake zbog ovog strajka, mi ne zelimo da odradjujemo subote, jer mi nismo ni zeleli ovaj strajk. I ako pojedinci ne znaju da napisu gramaticki ispravnu recenicu ne znaci da smo svi nepismeni. Uostalom ne znate kako je nama, tako da nemojte da nam sudite. A najveca je sramota za policiju sto tuce maloletnike, samo zato sto se borimo za nasa prava. I moralo je da dodje do ovoga, jer nije u redu da do kraja juna imamo skracene casove, a subotom da idemo u skolu. A profesori ako zele nesto da postignu neka bude obustava rada dok im ne ispune uslove, ali od toga nece biti nista ako ministarstvo do sad nije reagovalo, a mi smo jedini ovde na gubitku.
    Ucenica saobracajne skole
  • SAOBRACAJNA SKOLA 93

    22.03.2011 19:17
    Ljudi mi se samo borimo za nasa prava!!!!
    jedva docekamo petak,a ne jos i subotom da idemo u skolu! pa sta je vama?! nismo mi krivi za njihov strajk,sve je kriv ministar jer im ne da njihovu platu! profesori se bahato ponasaju,pa tu su neophodne promene! bar nismo sedeli i cutali kao mutavi,i nema veze sto nismo nista postigli,bar smo dokazali da mozemo biti slozni..a policija nema pametnijih poslova od toga da tuce ucenike koji se bore za svoje pravo i ne daju na sebe..mislite da je lepo gledati kako nam tuku drugare,a mi ne mozemo nista!? oni znaju da rese problem samo tako sto ce tuci nas,maloletnike..i zato prestanite vi " stariji " da dajete glupe komentare,jer niste u nasoj kozi,i samo nagadjate,a naravno mi smo "HULIGANI " UVEK KRIVI ZA SVE! DNO
  • Saputnik

    22.03.2011 18:09
    (r)evolucija
    Kad vidim koliko su nam "deca" pismena, mislim da prosvetnim radnicima treba da se isplaćuje minimalac.
  • budala

    22.03.2011 17:28
    neobrazovana budala sam ja :)
    Profesori koliko i kako rade nek budu srećni što bilo šta dobijaju za platu. Celo moje školovanje su štrajkovali i počinjali kasnije sa radom, pa onda nadoknađivali subotom, a nekad i nedeljom. Bulumenta raspuštena koja i kad treba da radi, ona lelemuda, a i ovi klinci kao zabrinuti za celu situaciju, ajte molim vas :D Jako puno generacija je zbog toga ostalo poluobrazovano. Ja bih lepo njih sve pootpuštao i doveo nove, pošto ih ima mnogo na tržištu rada i mislim da bi nam se školstvo preporodilo, da bi ti ljudi bili željni rada i da bi bili mnogo efikasniji od ovih što su se uljuljkali u fotelje nerada. Na kraju naravno moram da napomenem da i među njima ima izuzetaka, ali vrlo malo (mada mnogi od njih misle da su baš oni među tim izuzecima)
  • berolina

    22.03.2011 17:11
    srednja skola NIJE obavezna skola, pa prema tome,
    ta mala "deca" u pelenama, maloletni "strajkaci"...svasta ce se izmisliti na racun drzavni' jasli! NITI SU DJACI u pravu, NITI SU PROSVETARI u pravu...srednja skola NIJE obavezna skola! plati pa klati! dok se SVE finansira od poreza, NEMA jednakosti izmedju djaka i nastavnika.
    u privatnoj skoli, gde platis odredjene usluge, mozes i da zakeras od skole, sta ti je volja...ovako je SVE pod diktatom ministarstva!
    nema nista zabadava.
  • ...

    22.03.2011 16:54
    .
    Ђаци протестујуу ?!
    Министарство зна зашто ...
  • @anonimna

    22.03.2011 16:45
    Zjuuuuu kako si nepismena.
  • dushan

    22.03.2011 16:43
    nema pa nema
    NEMA MOZGA!NEMA MOZGA!
  • Mini Klinja

    22.03.2011 16:33
    Slazem se
    Ja sam jos osnovac,ali stvarno bih zeleo da prisustvuje strajku,nznm ni ja zasto...samo da se svi skupimo na jednom mestu :D
  • ETS

    22.03.2011 16:15
    Kerovi
    Dok neko nekog ubija ili dok lopovi pljackaju,marica dolazi u Elektro i pendreci ljude koji hoce da smire protest
  • anonimna

    22.03.2011 16:11
    kako se gubite \zjUUUUuUUuuu!!!!
    znaci owo sto ste danas uradili je smesno!
    ja bi nasla wise djaka da strakuje od was!
    to treba da swi odu na trg kad bude radna subota!
  • JECA- SAOBRACAJNA SKOLA PINKI

    22.03.2011 16:02
    PINKII SKOLA NAJJBOLJAA I NAJACI SMOO..A OSTALE SKOLE SU DA NE KAZEM STA ..NE SMEJU DA NAPUSTAJU SKILE...HMMMM....A ZA PANDURE TREBA DA IH JE SRAMOTAA.......
  • Hm!

    22.03.2011 15:59
    Draga omladino, da ste malo više bili prisutni na časovima, bili bi ste pismeniji, više bi razumeli svet oko vas. Vaš revolt u vezi sa radnim subotama i štrajkom prosvetnih radnika apsolutno razumem ali ne razumem takav vid protesta. To što ste uzvikivali vulgarne reči ispred pojedinih škola govori samo o vašem kućnom vaspitanju, a verujem da vaši roditelji ne bi bili ponosni da su vas u tom trenutku videli i čuli! Na taj način samo sebe prezentujete u veoma lošem svetlu, pa čak iako vam je namera bila najbolja, sve pada u vodu!!!
  • 22.03.2011 15:40
    Da nije tužno bilo bi smešno... Dragi srednjoškolci pročitajte šta ste napisali, pa zamolite vaše profesore da vam i preko leta drže nastavu, jer stići do srednje škole, a ne znati napisati par gramatički ispravnih rečenica je SRAMOTA.
  • Bot

    22.03.2011 15:13
    I treba
    Nije fazon da oni neidu subote, a mi koji smo dok su oni strajkovali isli u skolu i ucili oni su ladili jaja, a sad se bune.....nije fora
  • Mister S

    22.03.2011 15:11
    @za učesnika u protestu
    Niste prevrćali, nego prevrtali kontejnere. Toliko o pismenosti i obrazovanju omladine. Ne sviđa vam se, nego lajkujete, ne mrzite nego hejtujete......Kudej će te gu stići, bre? Obrazovanje nam je u blatu....
  • 22.03.2011 14:57
    @navodni skolarci
    Kada ne budete vikali kroz ceo grad desnoekstremisticke parole koje ocigledno nemaju veze sa skolom i nadoknadom casova, mozete ocekivati da ce vas neko podrzati. Do tada bolje malo knjigu u sake.
  • nash bridges

    22.03.2011 14:37
    mi samo trazimo ravnopravnost i besni smo jel kao zivimo u demokratiji a svako gleda samog sebe a ne druge,ono sto smo teli to smo i dobili,sramota je za drzavu Srbiju da deca sa nepunih 18 godina protestuju zbog oni koje treba da naslede
  • Nađa

    22.03.2011 14:11
    po reč štrajk sve može
    Izašli đaci pa galame neče da nadoknade časove koje su propustili jer su profesori štrajkovali, ali tu postoji još jedno pitanje koliko ti isti đaci imaju neopravdanih časova pošto ih radi neopravdani više niko ne može izbaciti iz škole ta brojka je ogromna i nikom ništa. Zato ne vidim razlog zašto bi nadoknađivali propuštene časove kad se ne bune za sopstvene propuštene časove. U velikom broju su odsutni i drugim danima onda mogu da izostanu i subotom ali deranje ulicom a po mogućnosti i neka slomljena korpa ili kontejner biće dodatni uspeh. Ministarstvo prvo omalovažava profesore malim platama onda donosi zakone po kojim učenici mogu da i ne idu redovno na nastavu bez sanjkcija, a sad može da ubira plodove svoje nakaradne politike. Što manje znanja to se lakše manipuliše narodom.
  • Misha

    22.03.2011 14:09
    milos.djuric@yhoo.com
    U opstini Zrenjanin, odredjene skole, strajkuju a potom primoravaju decu da subotama nadoknadjuju nastavu.
    Pitam se: ko nam to vaspitava decu?
  • Neko

    22.03.2011 13:55
    deca ispastaju...
  • Sanja

    22.03.2011 13:51
    Tuga od dece
    Ti srednjoškolci su prošli pored Jovine gimnazije vičući "Nož, žica, Srebrenica" i "Ubij, zakolji...". Slažem se sa njima - nema škole. Ali ima - pravac zatvor.
  • Jedan srednjoskolac...

    22.03.2011 13:47
    u vezi navedenog...
    Umesto da pise o strajku nesto povise, oni ovde navode kako je masa htela da rusi kontejnere... Kao videla neka baba sa prozora, ili ko god da je vec... Ne pricamo mi ovde o nikakvom vandalizmu, koji se u gore navedenim vestima nije ni dogodio... Hocemo da se NE RADE subote, jer i mi i nasi profesori imamo pravo na svoje slobodno vreme... Ako vec mora da se nadoknadjuje, neka to bude jedna nedelja + u nasoj skolskoj godini za koju se necemo buniti jer smo i sami svesni nemilih okolnosti... Sta je sa maturantima koji trebaju da zavrse ovu godinu? Napravili su problem koji je djake ohladio od skole i skolskih obaveza odnosno ucenja, redovnog dolazenja u skolu itd... Zasto nisu navedeni razlozi zbog kojih se upucuju ovi zahtevi zbog kojih smo takodje i protestovali?
  • Natasa

    22.03.2011 13:45
    uzas kako je opisan nas danasnji protest.
    da li je ovde spomenuto uopste zbog cega je on odrzan danas? naravno da ne.
    ovaj text je potpuna laz pocevsi od toga da je bilo ko od nas hteo nesto da vandalizuje.
    umesto da informaciju proverite pree nego sto je objavite,vi piste komentare starijih osoba koje ne znaju cak ni razlog danasnjeg skupa. a poslednji pasus vezan za Kralovacku gimnaziju nema veze s vezom,tako da mogu samo reci da ste nas prikazali kao huligane,sto svakako NISMO!
    Saobracajna Pinki
  • 22.03.2011 13:44
    profesori su im uzor
  • Vuk

    22.03.2011 13:38
    pozdrav za sve saobracajce :D
  • ucesnik u protestu

    22.03.2011 13:31
    protest
    kako bre lazete da smo prevrcali kontenjere...samo smo isli i pevali!!!! a i sramota od nase policije kad tuku maloletnu decu pored ovakve drzave necemo nigde dostici.
  • Deja Smeker iz VETERNIKA

    22.03.2011 13:22
    Saobracajci
    Ako oni hoce vece plate,i mi hocemo vece OCENE..Oni ovim STRAJKOM muce nas a ne njih...oni ne moraju da uce 5 predmeta po 20strana za odgovaranje...
  • 22.03.2011 13:15
    Grrrr
    Ne znam samo kako se u celu priču uklapa parola KOSOVO JE DEO SRBIJE, DEO SRBIJE.... Pivo u rukama đaka i navijačka majica jednog od predvodnika cele gužve. Dragi nam srednjoškolci su protutnjali Zmaj Jovinom, al bukvalno, čak su i trčali kroz bašte gde su ljudi sedeli (Atrijum). Da ne bude greške, nisam protiv zahteva srednjoškolaca, jer imam jednog kod kuće, ali deco dajte da vam neko objasni šta znači protestvovati. Ovako izgledate samo kao grupa neozbiljnih kojima je bitno nešto sasvim drugo.
  • Милутин

    22.03.2011 12:39
    срамота
    Није срамота наставнике,већ МИНИСТРА! Утувите то једном у главу! Ионако имате вишак простора!
  • vesna

    22.03.2011 12:21
    i drugima je tesko
    Mislim da se malo preteruje sa tim strajkom.... pa nije lako ni ljudima u zdravstvu i sta bi onda bilo kad bi oni ucenjivali, kao sto ucenjuju prosvetari sa decom. Ako im je mala plata evo ja znam bar desetak nezaposlenih prosvetnih radnika koji bi iz ovih stopa se menjali sa tim strajkacima. Alo, ljudi!!! Sta mislite gde zivite? Mislite da je samo vama tesko? Udaviste vise!!!!
  • boa

    22.03.2011 12:18
    sta dalje?
    nesto veliko treba da se desi kako bi se strajk prekinuo! mozda je i ovo jedan od nacina..hajde sad svi na ulice pa da neko vidi da nije sala i da resi stvar!
  • Joca

    22.03.2011 11:22
    nema skole
    Vidim klince kako vicu: -Nema Skole !!! Deco onda vam samo njiva i cuvanje ovaca preostaje. Ovo je i velika sramota za nastavnike.
  • Bane

    22.03.2011 10:00
    Strajk
    Samo napred sa strajkom!!! ne treba niko da odradjuje subotama neciji nerad...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna